لودینگ

علت سرگیجه و تهوع در زنان

دسته‌بندی‌ها تعادل و سرگیجه
نویسنده کیمیا سمعک
زمان مورد نیاز برای مطالعه 3 دقیقه

چرا در دوره پریودی ام سرگیجه دارم؟ علت سرگیجه در دوره بارداری سرگیجه چیست و به چه حالتی گفته می‏شود؟ سرگیجه واژه ای است که افراد معمولا در توصیف حالات مختلفی مثل ؛ گیجی و منگی، سبکی یا سنگینی سر، بی حسی و احساس خلا، غش و ضعف و عدم تعادل گفته می‎‏شود. همه حالت های فوق، سرگیجه نیستند و در صورت توضیح دقیق به پزشک معالج یا ادیولوژیست می‏تواند، تشخیص های متفاوتی را دربرگیرد. سرگیجه، خود بیماری نیست، بلکه در اثر بیماری‏های دیگری ایجاد می‏شود که این بیماری ها می‏تواند از یک افت فشار خون ، یک کاهش یا …

چرا در دوره پریودی ام سرگیجه دارم؟

علت سرگیجه در دوره بارداری

سرگیجه چیست و به چه حالتی گفته می‏شود؟

سرگیجه واژه ای است که افراد معمولا در توصیف حالات مختلفی مثل ؛ گیجی و منگی، سبکی یا سنگینی سر، بی حسی و احساس خلا، غش و ضعف و عدم تعادل گفته می‎‏شود.

همه حالت های فوق، سرگیجه نیستند و در صورت توضیح دقیق به پزشک معالج یا ادیولوژیست می‏تواند، تشخیص های متفاوتی را دربرگیرد.

سرگیجه، خود بیماری نیست، بلکه در اثر بیماری‏های دیگری ایجاد می‏شود که این بیماری ها می‏تواند از یک افت فشار خون ، یک کاهش یا افزایش در فاکتورهای خونی و هورمونی تا بیماری های مزمن و گاهی خطرناک متفاوت باشد. اما در اکثر مواقع در صورت تشخیص دقیق بیماری و درمان آن، سرگیجه نیز از بین خواهد رفت.

 

چرا سرگیجه در زنان اتفاق می‏افتد؟

زنان به علت های مختلفی می‏توانند سرگیجه را تجربه کنند. این علت ها می‏تواند به خاطر تغییرات در سیکل های هورمونی و قاعدگی یا بارداری تشدید شود؛ اما به طور کلی علت سرگیجه های چرخشی (فرد احساس میکند محیط به دور وی می‏گردد) معمولا مسائل جدی تری هستند و بیماری های گوش داخلی یا مراکز مرکزی تری چون مغز، ساقه مغز و مخچه را شامل می‏شوند. اما نمی‏توان از رایج ترین علل سرگیجه در زنان هم غافل شد. این علل  شامل:

  1. افت فشار خون
  2. مشکلات قلبی و آریتمی ها
  3. تغییرات هورمونی و بارداری ها
  4. مشکلات روحی و افسردگی و اضطراب
  5. کم خونی
  6. عوارض جانبی داروها

می‏باشد.

علل دیگری که باعث سرگیجه در زنان می‏شود نیز شامل مشکلات گوش داخلی است که شیوع بسیار زیادی دارند.

رایج ترین این بیماری ها در بین زنان شامل

  1. بیماری منییر (هیدروپس آندولنفاتیک)
  2. سرگیجه خوش خیم وضعیتی
  3. میگرن وستیبولار
  4. لابیرنتیت (التهاب لابیرنت)
  5. نوریت وستیبولار

هستند.

بطور خلاصه میتوان گفت که همه سرگیجه ها خطرناک نیستند اما در صورت تکرار شونده بودن علایم فوق مراجعه به پزشک ضروری است.

 

برای سرگیجه در هنگام بارداری به کجا/ چه تخصصی مراجعه کنم؟

در صورتی که سرگیجه های حین بارداری شما تکرار پذیر اند و یا وابسته به کاهش قند خون شما نیست، مراجعه به متخصص اقدام اولیه محسوب می‏شود.

در زمینه سرگیجه ، دو تخصص مغز و اعصاب و تخصص گوش و حلق بینی اولویت بیشتری دارند اما در صورت انجام معاینه، آزمایشات (در صورت نیاز عکس برداری ها) و رد مشکلات جدی، معاینه مجدد توسط پزشک زنان شما مفید است.

لازم به ذکر است که بعضی بیماری ها، خصوصا بیماری های گوش داخلی (بخش تعادلی گوش شما) که با علامت سرگیجه اند، در دوره بارداری شیوع بیش‏تری دارند.

 

درمان سرگیجه در زنان

درمان سرگیجه دوران بارداری

درمان سرگیجه دوره قاعدگی

گام اولیه برای درمان سرگیجه، تشخیص صحیح است. در زمان مراجعه به هر یک از متخصصین یک یا چند آزمایش زیر لازم است:

  1. آزمایش خون
  2. آزمایشات برای بررسی بخش تعادلی گوش
  3. آزمایش شنوایی(ادیومتری)
  4. ام آر آی و سی تی اسکن
  5. آزمایشات قلب، نوار قلب، اسکن قلب و تست ورزش

پس از انجام آزمایشات فوق و تعیین مشکل موجود اقدامات درمانی و یا جراحی صورت می‏گیرد و گاهی نیز اقدامات توانبخشی در جهت درمان سرگیجه ، گزینه اصلی درمان شما هست.

کلینیک ارزیابی شنوایی و سرگیجه کیمیا با بهره بردن از امکانات و متخصصین مجرب در کمک این زمینه می‏تواند در کمک به تشخیص و درمان سرگیجه شما کمک کند.

 

در پایان

ذکر این نکته ضروری بنظر میرسد که در صورت داشتن علائم شدید و طولانی مدت سرگیجه و تهوع ، مراجعه به اولین مرکز درمانی جهت رد حمله های قلبی و یا سکته ها ضروری است و پس از رد مسایل فوق، حتما به یکی از این دو تخصص مراجعه نمایید:

  1. متخصص مغز و اعصاب
  2. متخصص گوش و حلق و بینی
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
person-profile پروفایل وبلاگ فروشگاه علاقه مندی ارتباط
ارتباط مستقیم با ما در پیام رسان واتس اپ - WhatsApp
سلام، چه کمکی می توانیم به شما بکنیم؟
یک سوال دارم
مشاوره رایگان و سفارش: ۰۲۱۸۸۶۴۹۸۹۶ - ۰۹۳۵۷۷۷۴۰۱۰