آیا سمعک باعث آسیب به گوش و یا مغز من می شود؟
برای مشاوره و استعلام قیمت تلفنی یا مراجعه حضوری با ما در ارتباط باشید! 09357774010 – 02188649896 مشاهده همه راه های ارتباط با ما لوکیشن و آدرس دقیق ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید! سوالی که بسیاری از مراجعه کنندگان از ما میپرسند این است که “آیا سمعک باعث ضعیفتر شدن و یا پارگی گوش به علت صداهای بلند نمیشود؟” سمعکها، تقویت کننده صدا هستند و کمک میکنند صداها بلندتر و واضحتر شوند. تقریبا همه انواع سمعکهای دیجیتال و خصوصا سمعکهای هوشمند علاوه بر قابلیت فوق این امکان را فراهم میکنند صدای بلند تقویت بسیار …
برای مشاوره و استعلام قیمت تلفنی یا مراجعه حضوری با ما در ارتباط باشید!
لوکیشن و آدرس دقیق ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید!
سوالی که بسیاری از مراجعه کنندگان از ما میپرسند این است که “آیا سمعک باعث ضعیفتر شدن و یا پارگی گوش به علت صداهای بلند نمیشود؟”
سمعکها، تقویت کننده صدا هستند و کمک میکنند صداها بلندتر و واضحتر شوند. تقریبا همه انواع سمعکهای دیجیتال و خصوصا سمعکهای هوشمند علاوه بر قابلیت فوق این امکان را فراهم میکنند صدای بلند تقویت بسیار کمی میگیرند و صداهایی مثل بلندگوها، هواپیما، ماشینهای بزرگ، باعث آسیب به گوش شما نخواهند شد. این سمعکها، در عین اینکه آسیبرسانی نمیکنند، حتی مانع از ایجاد صدای آزاردهنده نیز میشوند.
از دیگر ویژگیهای سمعکها، این است که صداهای همهمه و بیمعنی محیطی مثل صدای کولر و ترافیک در عین شنیده شدن تقویت چندانی نشوند. تقویت کم این اصوات محیطی کمک میکند که بتوانیم درک گفتار بهتری داشته باشیم. وجود تکنولوژیهایی چون میکروفونهای جهتدار و سیستمهای کاهنده نویز، باعث میشوند زمانی که در محیطی شلوغ و پر همهمه هستیم که علاوه بر صدای گفتار، صداهای محیطی حضور دارند، بتوانیم با راحتی بیشتری به ارتباط بپردازیم.
بنابرین میتوان بیان کرد که هیچیک از سمعکها باعث آسیب به حلزون گوش و یا پرده گوش نخواهند شد و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
برخی دیگران از مراجعین ما نگران این هستند که استفاده بلندمدت و روزانه از سمعک به شنوایی و یا تواناییهایی مغز آنها آسیب بزند. درحالی که این دیدگاه کاملا غلط بوده و دقیقا خلاف آن صادق است. در صورت وجود کم شنوایی به مدت طولانی، اسیب جبرانناپذیری به مغز و ساختارهای وابسته وارد میشود.
مغز ما در صورت نشنیدن هریک از صداها با فرکانسها و شدتهای مختلف، شروع به تغییر میکند. گاهی این تغییرات تا حدی پیشمیرود که علائمی از قبیل وزوز گوش نیز ایجاد میشود. حتی کمشنوایی ناشی از سن تا حدود زیادی با آزایمر رابطه دارد. تحقیقات معتبر پزشکی نشان داده است که وجود سمعک نه تنها هیچ آسیبی ندارد، بلکه به جلوگیری از افسردگی و بهبود عملکرد مغز شما کمک میکند.
در تصویر شماتیک زیر متوجه میشویم که بخشی از مغز که مسئول شنوایی است در حین کم شنوایی چه تغییراتی میکند:
همانطور که در مقاله بالا خواندیم سمعک با ایجاد اثرات بسیار مثبت به کاربر سمعک کمک میکند.
اما با وجود فواید زیادی که ذکر کردیم رعایت نکات بهداشتی و دریافت خدمات سمعک از مراکز معتبر و پزشکی، این اثرات مفید را ممکن میسازد.
به عنوان نکته پایانی، باید خاطر نشان کرد که سمعکهای آنالوگ و قدیمی( تصویر زیر) به بسیاری از سیستمهای ذکر شده در بالا مجهز نیستند و در صورت وجود صداهای خیلی بلند و مکرر ممکن است باعث آسیبهایی به حلزون گوش در دراز مدت شوند.
در صورت وجود سوالات بیشتر، میتوانید با همکاران ما در کیمیا سمعک تماس بگیرید.
مطالب مرتبط:
سمعک مناسب برای کم شنوایی شدید تا عمیق