لودینگ

تست ادیومتری

دسته‌بندی‌ها انواع آزمون شنوایی
نویسنده کیمیا سمعک
زمان مورد نیاز برای مطالعه 3 دقیقه

ادیومتری (Audiometry) یا همان تست شنوایی، جهت ارزیابی میزان شنوایی و عملکرد ساختار گوش می باشد. تست شنوایی به وسیله دستگاه ادیومتر، توسط ادیولوژیست در کلینیک های شنوایی انجام می شود. در ادامه به بررسی دقیقتر ادیومتری، نحوه انجام تست شنوایی و انواع تست شنوایی می پردازیم. در نگاه اول شاید اینگونه بنظر برسد که ادیومتری، فقط برای افرادی است که از مشکل کم شنوایی رنج می برند. اما توجه داشته باشید که مجموعه تست شنوایی علاوه بر اندازه گیری میزان شنوایی، جهت بررسی ساختار گوش میانی، عفونت های گوشی، سرگیجه و وزوز گوش هم انجام می شود. حال این …

ادیومتری (Audiometry) یا همان تست شنوایی، جهت ارزیابی میزان شنوایی و عملکرد ساختار گوش می باشد. تست شنوایی به وسیله دستگاه ادیومتر، توسط ادیولوژیست در کلینیک های شنوایی انجام می شود.

در ادامه به بررسی دقیقتر ادیومتری، نحوه انجام تست شنوایی و انواع تست شنوایی می پردازیم.

در نگاه اول شاید اینگونه بنظر برسد که ادیومتری، فقط برای افرادی است که از مشکل کم شنوایی رنج می برند. اما توجه داشته باشید که مجموعه تست شنوایی علاوه بر اندازه گیری میزان شنوایی، جهت بررسی ساختار گوش میانی، عفونت های گوشی، سرگیجه و وزوز گوش هم انجام می شود.

حال این سوال پیش می آید که:

اولین قدم جهت ارزیابی سیستم شنوایی چیست؟

شما ممکن است به دلایل زیادی جهت انجام ادیومتری به مراکز شنوایی مراجعه نمایید.

ابتدا تاریخچه گیری کامل توسط همکاران شنوایی شناس انجام می گیرد تا علت مراجعه، مدت زمان درگیری و علائم شما بررسی شود. در مرحله بعد، اتوسکوپی یا همان معاینه مجرا و پرده گوش انجام می شود تا سلامت گوش خارجی از لحاظ عفونت  و قارچ و وجود هر گونه انسداد و …. بررسی شود.

برای ارزیابی عملکرد گوش میانی و پشت پرده گوش، تست تمپانومتری انجام می شود. (برای مطالعه بیشتر، عنوان تمپانومتری را بخش وبلاگ جستجو نمایید).

چگونه صدا را می شنویم؟

  • صدا از طریق لاله گوش دریافت و به سمت کانال گوش هدایت می شود.
  • امواج صوتی رسیده از گوش خارجی باعث لرزش پرده گوش می شوند.
  • بعد از لرزش پرده صماخ، زنجیره استخوانچه ای پشت پرده حرکت می کنند.
  • ارتعاش ایجاد شده به حلزون گوش منتقل می شود.
  • با لرزش حلزون گوش ، مایع و سلولهای مویی شکل درون آن به حرکت در می آیند.
  • حرکت هر سلول مویی شکل، باعث ارسال پیام به عصب گوش می شود.
  • عصب گوش پیام ها را جمع آوری و به مغز می فرستد.
  • مغز پیام ها را تحلیل می کند و صداها معنادار می شوند.

چرا باید تست شنوایی انجام دهیم؟

حس شنوایی یکی از 5 حواسی است که روی جنبه های زیادی از زندگی ما تاثیر مستقیمی دارد. از جمله: سلامت جسمانی، مسیر شغلی و فردی، اعتماد به نفس، مهارت ارتباطی و اجتماعی و …

در نتیجه از همان ابتدای بدو تولد باید ارزیابی شنوایی را جدی بگیریم و تا میانسای و کهنسالی ادامه دهیم.

همانطور که در پارت قبل بررسی کردیم، برای اینکه مغز بتواند صدا را تبدیل به مفاهیم معناداری کند، نیازمند دریافت صوت از لاله گوش و عبور آن از گوش خارجی، میانی و داخلی است.

و ما در کلینیک ارزیابی شنوایی کیمیا، تمامی این مسیر را با مجموعه تست های شنوایی ارزیابی می کنیم و هر گونه آسیبی درهر قسمت از این مسیر تشخیص داده می شود.

و پلن درمانی به صورت تیمی که متشکل از ادیولوژیست، متخصص گوش و حلق و بینی، متخصص اطفال، متخصص مغزواعصاب، روانشناس و گفتار درمان می باشد، چیده می شود.

نحوه انجام تست ادیومتری

هدف از انجام ادیومتری، بررسی میزان شنوایی یا کم شنوایی شخص می باشد.

این تست به وسیله دستگاه ادیومتر انجام می شود.

آزمایش شونده درون اتاقک آکوستیک می نشیند و آزمایش گیرنده (ادیولوژیست) بیرون از اتاقک.

صدا در شدت و فرکانس مختلف به گوش فرستاده می شود و از شخص میخواهیم که هر صدایی که شنید را از طریق patient signal (دکمه ای دست بیمار است که از وی میخواهیم موقع شنیدن صدا، فشار دهد)  به ما اعلام کند.

روند تست به این صورت است که ابتدا ازفرکانس 1000 هرتز و شدت آرام شروع می کنیم صدا را می فرستیم و به این ترتیب حداقل شدت صدایی که شخص می شنود در همه فرکانس ها به دست می آید.

نوار گوش چیست؟

نوار گوش، همان شنوایی سنجی یا ادیومتری می باشد. آستانه های شنوایی بدست آمده در نموداری ثبت می شوند که به آن ادیوگرام میگوییم.

با توجه به داده های ادیوگرام می توانیم کم شنوایی شما را تشخیص دهیم و نوع کم شنوایی شما مشخص شود. علاوه بر این، کم شنوایی یک یا دو گوشی هم نشان داده می شود.

محدوده شنوایی انسان

به طور کلی، محدوده شنوایی انسان بین 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است اما در دستگاه های شنوایی یا همان ادیومتر محدوده بین 250 هرتز تا 12الی 8 کیلو هرتز، ارزیابی می شود.

مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

person-profile پروفایل وبلاگ فروشگاه علاقه مندی ارتباط
ارتباط مستقیم با ما در پیام رسان واتس اپ - WhatsApp
سلام، چه کمکی می توانیم به شما بکنیم؟
یک سوال دارم
مشاوره رایگان و سفارش: ۰۹۳۵۷۷۷۴۰۱۰