آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز با تست ABR
آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز یا تست ABR ، ازمون شنوایی ای هست که علاوه بر سنجش شنوایی تعیین میکند که گوش داخلی، حلزون گوش و اعصاب شنوایی و مسیرهای آن تا مغز چگونه عملکردی دارند. این آزمایش در کودکان و نوزادان یا افرادی سخت آزمون ( افراد با همکاری پایین ، افراد دچار عقب ماندگی و…) که نمیتوانند تست های شنوایی مرسوم را انجام دهند، استفاده میشود. گاهی نیز برای بررسی کم شنوایی هایی که مشکوک به درگیری مراکز بالاتر هست از این آزمون در افراد بزرگسال هم استفاده می شود. پاسخ شنیداری پاسخ مغز (ABR) یک نوع نوار مغز است …
آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز یا تست ABR ، ازمون شنوایی ای هست که علاوه بر سنجش شنوایی تعیین میکند که گوش داخلی، حلزون گوش و اعصاب شنوایی و مسیرهای آن تا مغز چگونه عملکردی دارند. این آزمایش در کودکان و نوزادان یا افرادی سخت آزمون ( افراد با همکاری پایین ، افراد دچار عقب ماندگی و…) که نمیتوانند تست های شنوایی مرسوم را انجام دهند، استفاده میشود.
گاهی نیز برای بررسی کم شنوایی هایی که مشکوک به درگیری مراکز بالاتر هست از این آزمون در افراد بزرگسال هم استفاده می شود.
پاسخ شنیداری پاسخ مغز (ABR) یک نوع نوار مغز است که در حین فرستادن صداها ، امواج مغزی خصوصا در سطح ساقه مغز بررسی می شود و آهستهترین صداهایی را که در سطوح بالاتر مغزی برای کودک قابل تشخیص هست را مشخص میکند.
آزمون پاسخ شنوایی مغز مغز (ABR) آزمون مناسبی در جهت تعیین وضعیت شنوایی کودک و نوزاد است.
در تست ABR با کمک یک کامپیوتر و دستگاه دقیق برای ارزیابی پاسخ های مغزی، پاسخ عصب شنوایی و مراکز بالاتر مغزی کودک به صداهای مختلف بررسی میشود.سه یا چهار الکترود مشابه آنچه در نوار قلب هست بر روی پیشانی و پشت گوش گوش کودک قرار میگیرد و از طریق گوشی هایی اصوات به گوش کودک فرستاده می شود و پاسخ ها توسط دستگاه ثبت میشود.
کمترین شدت صدا که در آن پاسخ های مغزی مناسب و قابل اعتماد ثبت شوند، نشانگرشنوایی کودک در آن محدوده فرکانسی است. شنوایی شناس با بررسی نتایج به دست و تفسیر آن ها، میتواند تشخیص دهد که آیا فرد مشکل شنوایی دارد یا نه!!
چه زمانی باید تست ABR را انجام داد؟
آیا کودک من نیاز به تست ABR دارد؟
چه زمانی کودک من نیاز به تست ABR دارد؟
زمانی که کودک در آزمون غربالگری شنوایی اولیه که معمولا در یک یا دو نوبت در بیمارستان انجام میشود نتیجه مناسبی نداشته باشد و یا عوامل خطری داشته باشدکه کودک را مستعد ابتلا به مشکلات عصب و یا مراکز کند، تست ABR توصیه میشود.
این عوامل شامل :
- زردی بالا
- وزن پایین تولد
- نمره آپگار پایین
- بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان
- سابقه مشکلات شنوایی خانوادگی
- زایمان سخت(کاهش اکسیژن کودک) / بارداری دارای مشکل و یا عقونت
- وجود بیماری های مادرزادی و یا سندرمی
- و….
آیا کودک من نیاز به آمادگی برای تست ABR دارد؟
خیر. در صورتی که سن فرزند شما زیر 6 ماه است، در صورت خواب عمیق کودک شما تست ABR بدون آمادگی انجام میشود . اما برای کودک بالای 6 ماه معمولا این آزمایش با داروی آرام بخش انچام میشود، زیرا که کودک باید در تمام طول آزمایش خواب باشد تا حرکات اضافی او مانع از صبت امواج مغزی وی نشود.
توصیه میشود کودک را خسته و گرسنه برای تست ABR بیاورید تا به محض شیر خوردن و دادن دارو، خواب عمیقی را داشته باشد.
تست ABR چطور انجام می شود؟
تست ABR در حین خواب انجام میشود. این تست راحت و بدون هیچ گونه دردی است. تنها شرط لازم این است که کودک در خواب باشد تا بتواند امواج دقیقی را بدست آوریم. در این تست ، سه یا چهار الکترود مشابه آنچه در نوار قلب هست بر روی پیشانی و پشت گوش گوش کودک قرار میگیرد و از طریق گوشی هایی اصوات به گوش کودک فرستاده می شود و پاسخ ها توسط دستگاه ثبت میشود.
این آزمون حدود 1 ساعت طول میکشد.
آیا تست ABR عوارض خاصی دارد؟
تست ABR کاملا امن است، هیچ آسیبی نمی رساند وعوارض جانبی ندارد.
آیا امکان دارد در تست ABR اشتباه اتفاق بیفتد؟
امکان اشتباه در تست abr خیلی کم و نادر است. با این وجود، گاهی این آزمایش ممکن است بعضی اختلالات شنوایی را تشخیص ندهد.
برای جلوگیری از بروز هرگونه اشتباه لازم است به مراکز غلمی و تخصصی مراجعه کنید.
هزینه تست ABR چقدر است؟
هزینه این آمایش بستگی به تعرفه های اعلام شده از سوی سازمان های مربوطه و نوع الکترود میتواند متفاوت باشد.
برای اطلاع از قیمت های این آزمایش با شماره های مرکز ما تماس بگیرید. همکاران ما پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.