نقد و بررسی اجمالی
بشر از همان ابتدا با بیماری های حس شنوایی درگیر بوده و امروزه نیز هست. بیماری هایی که هم مادرزادی بوده و هم اکتسابی و هم بیماری شغلی. در بین این بیماری ها بیماری کم شنوایی بعلت اینکه با افزایش سن نیز بوجود می آید شایع تر است. محققان برای درمان بیماری کم شنوایی وسیله ای بنام سمعک را ابداع کردند که بر روی گوش قرار می گرفت و مشکل کم شنوایی افراد را کاهش می داد. با گذشت زمان محققان متوجه شدند که افرادی که سمعک دارند تمایلی برای استفاده از آن در مکان ها عمومی یا در برابر دید دیگران ندارند و این بود که به فکر ساخت سمعک های نامرئی افتادند.
سمعک نامرئی چیست؟
سمعک نامرئی یا (invisible hearing aid) همانطور که از نامش پیداست تنها فرد استفاده کننده از آن از وجود آن آگاه است ود در عمق مجرای گوش جای می گیرد. این سمعک ها علاوه بر دارا بودن جدید ترین تکنولوژی ها در امر پوشش فرکانس های شنوایی انواع بیماری های گوش از لحاظ روحی و روانی و اعتماد بنفس نیز برتر هستند. زیرا برخی افراد حاضر هستند که خود را از نعمت شنوایی محروم کنند و خطرات آن را به جان بخرند ولی از سمعکی که دیده می شود استفاده نکنند. ولی سمعک های نامرئی این مشکل را ندارند.
انواع سمعک نامرئی
سمعک ها هم مانند سایر دیوایس ها از تکنولوژی های جدید بهره مند هستند. این سمعک ها در واقع زیر مجموعه سمعک های داخل گوشی هستند.
بهترین سمعک های نامرئی عبارتند از:
- سمعک نامرئی (CIC(completely in canal: این نوع سمعک واقعا نامرئی نیست زیرا بسیار کوچک و کاملا داخل مجرا قرار نمی گیرد این نوع سمعک ها را می توان بسیار کوچک ساخت ولی کاملا مخفی نمی باشد. این نوع سمعک های نامرئی قوی تر و جدیدتر از سایر موارد می باشد. دارای رسیور قوی میباشند و میتوان از این نوع برای افراد با کم شنوایی بالا استفاده کرد. جدیدترین نوع این سمعک ها قابلیت اتصال به بلوتوث را دارند. به وسیله این امکان میتوان بدون درآوردن سمعک صدای آن را کنترل کرد و یا نویز آن را تنظیم کرد. قالب گیری گوش و نحوه کار گذاری سمعک نامرئی بسیار مهم است. در غیر این صورت با جابجایی استخوان های فک مثلا به هنگام غذا خوردن از جای خود بیرون می آید. آناتومی مجرای گوش نیز بسیار مهم است اگر مجرای گوش شخصی به اندازه کافی بزرگ باشد این سمعک ها هم دیده نمی شوند. البته نسل جدید سمعک های نامرئی نیازی به قالبگیری ندارند و توسط ربات ساخته می شوند. استفاده آن توسط کاربر راحت شده و دید کمتری دارند.
- سمعک نامرئی (IIC (invisible in canal: نام نامرئی واقعی مخصوص این سمعک ها می باشد. این سمعک ها بسیار کوچک بوده و کاملا در کانال گوش مخفی می شود و به هیچ عنوان دیده نمی شوند. معمولا کسانی تمایل به استفاده از این سمعک ها دارند که جنبه دیده نشدن و زیبایی برای آنها اهمیت بیشتری دارد. برای این نوع سمعک نامرئی نیز قالب گیری گوش لازم است و حتما قالبگیری باید توسط ادیولوژیست ماهر انجام شود تا بتوان سمعک را خیلی ریز ساخت. این نوع سمعک را می توان بهترین سمعک نامرئی نام برد.
معایب سمعک های نامرئی:
یکی از مهمترین ایراداتی که به این تجهیزات وارد است این می باشد که چون این سمعک ها در معرض رطوبت و جرم داخلی گوش قرار دارند نسبت به سایر سمعک ها زودتر دچار آسیب فیزیکی می شوند و به اصطلاح خراب می شوند. البته نسل جدید سمعک ها همگی دارای IP68 هستند و در برابر رطوبت مقاوم شده اند. همچنین عمر باتری این سمعک نیز در مقایسه با سایر سمعک ها کمتر است. ولی امروزه نسل جدیدی از این سمعک ها به بازار آمده که هم مقاوم تر است و هم عمر باتری بیشتری دارد و حتی قابلیت شارژ وایرلس را نیز دارند. سمعک داخل گوشی برای درمان کم شنوایی های ملایم و متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت سمعک نامرئی :
تفاوت قیمت چندانی بین این مدل و سایر مدل ها نیست یعنی زیاد گران نیستند. بسته به نوع تکنولوژی استفاده شده در این سمعک ها قیمت آنها نیز متفاوت است. اگر از تکنولوژی پایه یا ساده یعنی سمعک دیجیتال استفاده شده باشد رنج قیمت 1500000 تومان می باشد. اگر از تکنولوژی متوسط (Mid-Range) یعنی سمعک هوشمند استفاده شود رنج قیمت این نوع سمعک ها 2500000 تا 3500000 تومان می باشد. و اگر از بهترین و آخرین تکنولوژی دنیا یعنی سمعک فراهوشمند استفاده شده باشد قیمت حداقل 6 میلیون تومان خواهد بود.
در انتها با توجه به بحث بالا سمعک نامرئی دارای مزایا و معایبی است که گفته شد. ولی با عنایت به امکانات این وسایل مزایای آنها به معایب می چربد و فروش و استفاده این تجهیزات نیز موید این مطلب است. البته بایستی این سمعک ها از کلینیک شنوایی سنجی معتبر خریداری گردد.
دیدگاهی یافت نشد ، اولین نفری باشید که برای سمعک نامرئی دیدگاه ثبت میکند
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری شوید
ورود به حساب کاربری