لودینگ

تجویز سمعک

دسته‌بندی‌ها سمعک
نویسنده کیمیا سمعک
زمان مورد نیاز برای مطالعه 10 دقیقه

تجویز سمعک باید توسط پزشک و ادیولوژیست متخصص صورت گیرد. و برای این منظور باید فرد ابتدا در یک مرکز شنوایی سنجی معتبر تحت تست شنوایی سنجی قرار گیرد سپس در صورتی که مشکل فرد با سمعک قابل حل شدن باشد سمعک مناسب تجویز شود. و این تجویز برای افراد مختلف کاملا متفاوت و منحصر به فرد خواهد بود. در هر مرحله ای از تشخیص کم شنوایی باید درمان به سرعت صورت گیرد تا از پیامد جبران ناپذیر آن جلوگیری شود. تشخیص کم شنوایی نوزادان باید تا 3 ماهگی انجام شود و تجویز سمعک نوزاد تا 6 ماهگی است. هر …

تجویز سمعک باید توسط پزشک و ادیولوژیست متخصص صورت گیرد. و برای این منظور باید فرد ابتدا در یک مرکز شنوایی سنجی معتبر تحت تست شنوایی سنجی قرار گیرد سپس در صورتی که مشکل فرد با سمعک قابل حل شدن باشد سمعک مناسب تجویز شود. و این تجویز برای افراد مختلف کاملا متفاوت و منحصر به فرد خواهد بود. در هر مرحله ای از تشخیص کم شنوایی باید درمان به سرعت صورت گیرد تا از پیامد جبران ناپذیر آن جلوگیری شود. تشخیص کم شنوایی نوزادان باید تا 3 ماهگی انجام شود و تجویز سمعک نوزاد تا 6 ماهگی است. هر یک روز که گذاشتن سمعک نوزاد به تعویق بیفتند باعث تاخیر در تکام می شود. کم شنوایی بزرگسالان هم میتواند روابط اجتماعی، اعتماد به نفس و ارتباطات فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

عدم مراجعه به افراد متخصص در تمامی زمینه ها ممکن است باعث هدر رفت هزینه شود ولی در مسائل پزشکی و سلامت علاوه بر هدر رفت و اتلاف هزینه ممکن است باعث آسیب بیشتر به فرد و به خطر افتادن سلامت افراد شود. تجویز سمعک  هم یکی از همین موارد می باشد که در صورتیکه توسط افراد متخصص صورت نگیرد نه تنها باعث رفع مشکل فرد نمی شود بلکه ممکن است باعث آسیب بیشتر و افزایش مشکلات همان فرد نیز شود.

 

قوانین تجویز سمعک

طبق قوانین کشورمان تجویز سمعک تنها می تواند توسط فرد متخصص ادیولوژیست صورت گیرد و سایر افرادی که این کار را انجام می دهند مجرم محسوب می شوند. علاوه بر قانون خود فرد هم نباید ریسک به خطر انداختن سلامت خود را با خرید تجهیزاتی که استاندارد نیست به خطر اندازد. به ویژه در خصوص سمعک تجویز یک مدل سمعک برای انواع کم شنوایی و برای همه افراد اصلا درست و اصولی نمی باشد. قیمت سمعک ارزان همواره افراد را وسوسه می کند در صورتی که ممکن است همین سمعک آسیب بیشتری به سیستم شنوایی فرد بزند. حتما سمعک را از مراکز معتبر شنوایی سنجی باید تهیه کنید تا بتوانید از خدمات پس از فروش آن هم بهره مند شوید. گارانتی سمعک ها به صورت بین المللی می باشد و در صورت مسافرت خارج از کشور حتما از یک ماه قبل باید با کلینیک در ارتباط بگذارید تا صدور کارت بین المللی انجام شود. اما متاسفانه کاربرانی که خارج از ایران اقدام به تهیه سمعک می نمایند، تنظیم سمعک در ایران به خوبی انجام نمیگیرد و عملا از گارنتی و خدمات سمعک بهره مند نمی شوند.

مراحل تجویز سمعک

اولین مرحله برای تجویز سمعک مراجعه به کلینیک های معتبر برای انجام تست شنوایی سنجی می باشد تا میزان مشکل شنوایی افراد مشخص شود. پس از تصمیم ادیولوژیست برای تجویز سمعک در این مرحله خود فرد با شنوایی شناس بایستی مشورت و مشاوره انجام دهد. البته یک سری مسائل برای انتخاب بهترین سمعک برای افراد را متخصصین تشخیص می دهند یعنی سن، قابلیت های فیزیکی و غیره. ولی یک سری مسائل مانند: محیط کار، انتظارات و خواسته های فرد از سمعک، دیده شدن و نشدن سمعک، شارژی بودن سمعک و… از مواردی  است که باید خود فرد به ادیولوژیست گوشزد کند تا در تجویز سمعک مناسب به افراد کمک کند.

  • افرادی که کم شنوایی ملایم تا متوسط حدود 65 دسی بل دارند می توانند سمعک نامریی هم استفاده کنند. اما لازم به ذکر است که افرادی که عفونت گوش مکرر دارند کاندید مناسبی برای سمعک نامرئی نیستند چون احتمال خرابی سمعک افزایش می یابد.
  • سمعک ریک به علت قرار گیری رسیور در کانال گوش از کیفیت بالایی برخوردارند. برای کم شنوایی ملایم تا عمیق هم قابل استفاده است. سمعک ریک در دو نوع باتری خور و سمعک شارژی هم موجود است. همه افراد با هر نوع و میزان کم شنوایی می توانند سمعک ریک داشته باشند. برای کودکان و نوزادان که کاندی مناسب سمعک داخل گوشی نیستند، ما سمعک ریک به خاطر حفظ ظاهر و زیبایی در کنار کیفیت بالای آن توصیه می کنیم.
  • سمعک پشت گوشی هم همانطور که از نامش پیداست پشت گوش است و توسط هوک، شلنگ و قالب داخل مجرای گوش قرار می گیرد. محدودیت سنی برای سمعک پشت گوشی نیست و هانواع کم شنوایی را پوشش می دهد. اما به علت ظاهر نسبتا بزرگ آن مورد استقبال عموم قرار نمی گیرد و کاربران ترجیح می دهند سمعک ریک استفاده کنند. اما ما به افراد مسن که بینایی خوبی ندارند، لرزش دست دارند یا در منزل راهنما و همراهی ندارند، سمعک پشت گوشی را توصیه می کنیم چون از مقاومت خوبی برخوردار است و ظاهر نسبتا بزرگ آن باعث می شد به راحتی روی گوش قرار گیرد و احتمال گم شدن سمعک کمتر می شود.
  • برای آن دسته از کاربرانی که با تعویض باتری سمعک مشکل دارند، سمعک شارژی را پیشنهاد می کنیم که به راحتی شارژ می شوند. سمعک شارژی زیمنس نسل جدید سمعک است که شما می توانید با حدود 5 – 4 ساعت شارژ کردن سمعک، 20-15 ساعت استفاده کنید. همچنین سمعک شارژی استایلتو زیمنس که محصول 2020 می باشد، شارژر القایی دارد یعنی با 3 ساعت شارژ کردن شارژر، 3 دور می توانید سمعک را بدون اتصال به برق شارژ کنید.

 

تحویل سریع و همان لحظه سمعک

سابقا برای تجویز سمعک ابتدا قالبگیری از گوش انجام میشد و متناسب با نوع و میزان کم شنوایی قالب سفارش داده می شد. برای سمعک های داخل گوشی پوسته سمعک از روی قالب ساخته می شد و برای سمعک پشت گوشی هم قالبی که به سمعک وصل میشود را در لابراتوار می سازند. همین امر باعث تحویل یک هفته ای تا 10 روزه ی سمعک می شد. و بسیاری از کاربران با قالب ساخته شده راحت نبودند به علت ظاهر قالب و پر شدن مجرای گوش. اما امروزه در تکنولوژی های 2018 به بعد سمعک، نیاز ادیولوژیست به قالب ک شده به این صورت که سمعک نامرئی سیلک زیمنس توسط ربات ساخته می شود و علاوه بر ظاهر زیبا و کوچکتر، مجرای گوش با پوسته سخت سمعک پر نمی شود و روی سمعک قالب نرم سیلیکونی قرار می گیرد. در سمعک های ریک هم از هر دو نوع قالب می توان استفاده کرد. قالب های ساختنی سمعک ریک، کلیک مولد نام دارد که رسیور داخل آن جا می گیرد و کلیک اسلیو یا کلیم دام هم همان قالب نرم سیلیکونی است که متناسب با سایز کانال گوش هر شخص قابل تغییر است. در نتیجه سمعک را می توانیم در کمترین زمان به مددجو تحویل دهیم.

 

قیمت سمعک خوب

به یاد داشته باشید ارزان ترین سمعک همیشه بهترین سمعک نیستند همان طورکه گرانترین سمعک ممکن است کارایی لازم برای افراد را نداشته باشند. به همین دلیل است که مشاوره سمعک با افراد متخصص این امر یعنی کارشناس شنوایی شناس بسیار مهم است چون هم از هدر رفت سرمایه و هم از آسیب بیشتر جلوگیری به عمل می آید. امروزه به علت تعدد مدل های سمعک تجویز سمعک  برای تمامی افراد با خواسته های متفاوت و بودجه های مختلف امکان پذیر است.

 

تجویز سمعک داخل گوشی

اولین قدم برای تجویز سمعک مناسب، انجام تست شنوایی می باشد. ادیولوژیست طبق نتیجه شنوایی سنجی و نیازهای شما، بهترین سمعک را برای شما تجویز می کند. مدت زمان شروع کم شنوایی، سابقه بیماری های زمینه ای مثل دیابت، سابقه استفاده از سمعک، سن، شغل و … از عوامل مهم تعیین کننده نوع سمعک هستند. توصیه می کنیم در جلسه مشاوره سمعک با یک همراه حضور داشته باشید و حتما از نظرات ادیولوژیست خود در جهت انتخاب بهترین سمعک بهره مند شوید و انتخاب نهایی را بر عهده شنوایی شناس بگذارید تا بر اساس علم و تجربه بهترین تجویز سمعک برای شما انجام شود.

 

 

سمعک داخل گوشی برای چه افرادی مناسب است؟

  • افراد دارای کم شنوایی خفیف تا متوسط
  • افراد داری کم شنوایی شدید باید از سمعک داخل گوشی با رسیور پاور استفاده کنند.
  • افراد دارای اندازه کانال گوش مناسب
  • افراد دارای مجرای گوش تمیز و عدم رطوبت و پارگی پرده گوش
  • افراد دارای توانایی جسمی مناسب

 

قوی ترین سمعک داخل گوشی

تمامی سمعک های داخل گوشی برای کم شنوایی خفیف تا متوسط مناسب هستند. اما اگر شما از کم شنوایی شدید رنج می برید و طبق تشخیص ادیولوژیست و انتخاب خودتان می خواهید از سمعک داخل گوشی استفاده کنید، باید قوی ترین مدل سمعک داخل گوشی برای شما تجویز شود. در تمامی برندهای موجود سمعک مثل برند اتیکن، یونیترون، فوناک، هنزاتون، ادیفون، سیگنیا و … سمعک داخل گوشی قوی با رسیور پاور قابل سفارش است. در برخی از این مدل ها با انتخاب رسیور پاور، اندازه سمعک همچنان در حد ظریف cic  و iic  باقی می ماند مثل سمعک داخل گوشی own  و opn اتیکن.

و در برخی مدل ها، مانند سمعک vitus  فوناک یا sino  ادیفون، با سفارش رسیور پاور، اندازه سمعک مقداری بزرگتر می شود که به آن سمعک داخل گوشی کانال می گوییم.

 

 

 

سمعک داخل گوشی نامریی

اگر شما هم به علت دیده شدن سمعک، علاقه ای به استفاده از سمعک ندارید و از کم شنوایی هم رنج می برید، با مراجعه به مرکز سمعک کیمیا می توانید از قوی ترین و نامریی ترین سمعک های داخل گوشی استفاده کنید.

به سمعک داخل گوشی سایز iic، سمعک نامریی گفته می شود. اندازه سمعک رابطه مستقیمی با اندازه مجرای گوش شما دارد. هر چه اندازه کانال گوش بزرگتر باشد، پوسته سمعک ظریفتر خواهد بود. سمعک نامریی به دو صورت سفارشی و پیش ساخته می باشند.

برای تجویز سمعک نامرئی سفارشی، ابتدا از گوش شخص قالبگیری انجام می شود و طبق سایز کانال گوش ساخته می شود.

سمعک نامرئی پیش ساخته نیازی به قالبگیری ندارد و به صورت آماده هستند.

یک باور غلطی هم وجود دارد که هر چه اندازه سمعک کوچکتر باشد، قدرت سمعک هم کمتر است. بلکه همانطور که در بالا اشاره کردیم در سمعک های نامریی هم امکان سفارش رسیور پاور برای کم شنوایی شدید وجود دارد.

انواع مدل سمعک داخل گوشی نامریی

اگر شما هم به دنبال کوچکترین و نامریی ترین سمعک هستید و دوست ندارید سمعکتان دیده شود، سمعک LYRIC فوناک و OWN اتیکن را به شما پیشنهاد می کنیم که هم از لحاظ قدرت و هم کیفیت پاسخگوی نیاز شما می باشند. سمعک SILK زیمنس یا سیگنیا هم از نوع سمعک های نامریی می باشد اما فقط تا کم شنوایی حدود 60 دسی بل را پوشش می دهد.

در تکنولوژی جدید سمعک نامرئی، قابلیت وایرلس و بلوتوث هم وجود دارد. یعنی سمعک شما از طریق اپلیکیشن موبایل و رابط و اکسسوری، به گوشی هوشمند و تلویزیون متصل می شوند و شما می توانید صدای موبایل و تلویزیون را به صورت مستقیم از سمعک بشنوید. این قابلیت در سمعک داخل گوشی OWN  اتیکن وجود دارد.

 

 

 

مزایای سمعک داخل گوشی نامریی

  • ظاهر کوچک و مخفی
  • کیفیت صدای بالا به علت نزدیکی سمعک به پرده گوش
  • هیچ شلنگ و سیمی ندارد و کل سمعک درون مجرای گوش قرار می گیرد.
  • خاصیت اکوستیکی لاله گوش جهت دریافت صداها حفظ شده است.
  • به علت نزدیکی سمعک به پرده گوش نیازی به تقویت زیاد سمعک نیست.

 

معایب سمعک داخل گوشی نامریی

  • مصرف بیشتر باتری. سایز باتری سمعک داخل گوشی 10 می باشد.
  • حساسیت بیشتر به جرم و رطوبت گوش
  • نیازمند قدرت بینایی خوب و عدم لرزش دست، جهت تعویض باتری و گذاشتن و برداشتن سمعک
  • به علت کوچک بودن سمعک، میکروفن دایرکشنال ندارد.

سوالات متداول

سوالات متداول

به علت اندازه کوچک مجرای گوش کودکان، بهتر است سمعک داخل گوشی برای کودکان بالای 10 سال تجویز شود.

به میزان کم شنوایی و نیازهای فرد بستگی دارد. مقایسه بیشتر سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی را در این قسمت مطالعه نمایید.

به کیفیت و تکنولوژی سمعک بستگی دارد. به طور کلی از حدود 8 میلیون تومان شروع می شوند. قیمت انواع سمعک داخل گوشی را اینجا مطالعه نمایید.

اکثر مدل های هوشمند قابلیت تنظیم با موبایل را دارند. اما در اندکی از سمعک های نامریی قابلیت اتصال بلوتوثی دارند.

توضیحات کامل نظافت سمعک را اینجا مطالعه نمایید.

مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
person-profile پروفایل وبلاگ فروشگاه علاقه مندی ارتباط
ارتباط مستقیم با ما در پیام رسان واتس اپ - WhatsApp
سلام، چه کمکی می توانیم به شما بکنیم؟
یک سوال دارم
مشاوره رایگان و سفارش: ۰۲۱۸۸۶۴۹۸۹۶ - ۰۹۳۵۷۷۷۴۰۱۰