لودینگ

تعمیر سمعک

دسته‌بندی‌ها سمعک
نویسنده کیمیا سمعک
زمان مورد نیاز برای مطالعه 11 دقیقه

سمعک هم مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری ممکن است دچار خرابی گردد. در واقع چون سمعک درون مجرای گوش قرار می گیرد و در معرض رطوبت و جرم گوش است، امکان آسیب دیدن آن بیشتر است. همینطور به علت حساسیت و ظرافت میکروچیپ ها و پردازنده های سمعک، خرابی سمعک اجتناب ناپذیر است. در نظر بگیرید با این توجه به این نکات اگر نظافت و نگه داری سمعک توسط کاربر به درستی انجام نگیرد این مشکل دوچندان خواهد شد. ما در کلینیک سمعک کیمیا به کاربران سمعک همیشه توصیه می کنیم هرشب سمعک خود را به وسایل مخصوص تمیز کنند. …

سمعک هم مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری ممکن است دچار خرابی گردد. در واقع چون سمعک درون مجرای گوش قرار می گیرد و در معرض رطوبت و جرم گوش است، امکان آسیب دیدن آن بیشتر است. همینطور به علت حساسیت و ظرافت میکروچیپ ها و پردازنده های سمعک، خرابی سمعک اجتناب ناپذیر است. در نظر بگیرید با این توجه به این نکات اگر نظافت و نگه داری سمعک توسط کاربر به درستی انجام نگیرد این مشکل دوچندان خواهد شد. ما در کلینیک سمعک کیمیا به کاربران سمعک همیشه توصیه می کنیم هرشب سمعک خود را به وسایل مخصوص تمیز کنند. البته امروزه اکثر سمعک های برند معتبر دارای IP68 هستند و در برابر رطوبت مقاوم اند. ولی به طور کلی توصیه می کنیم که هر 6 ماه یکبار سمعک خود را سرویس کند. کلینیک سمعک کیمیا 4 بار سرویس رایگان را در طول گارانتی سمعک به شما هدیه می دهد. اگر سمعک خود را از مراکز معتبر شنوایی سنجی تهیه می کنید امکان تعمیر سمعک وجود دارد. خدمات پس از فروش و تعمیرات سمعک در برند های معروف سمعک مانند زیمنس و اتیکن، همیشه به بهترین نحو انجام می گیرد. تعمیر سمعک در تهران در کلینیک سمعک کیمیا در سریعترین زمان و در لابراتوار مربوطه سمعک انجام می شود.

 

تعمیر انواع سمعک

امکان خرابی در همه مدل سمعک وجود دارد. در سمعک داخل گوشی چون همه اجزاء سمعک درون پوسته قرار دارد داخل مجرای گوش است، بیشتر در معرض رطوبت و جرم گوش می باشد در نتیجه اگر نظافت و تعویض فیلتر سمعک به موقه انجام نشود باعث سوختگی رسیور، میکروفن، امپلی فایر می گردد.

در سمعک ریک به علت ظرافت سیم رسیور ، اگر موقع گذاشتن و برداشتن سمعک خوب دقت نکنیم احتمال پارگی سیم رسیور وجود دارد. و مانند هر وسیله ی دیگری پارگی و شکستگی شامل گارانتی سمعک نمی شود.

در سمعک پشت گوشی که از طریق هوک و شلنگ به قالب سمعک وصل می شود، بعد از گذشت زمان احتمال پارگی شلنگ وجود دارد که توصیه می کنیم هر 6 ماه یکبار تعویض شلنگ انجام شود. چون وقتی شلنگ قالب سفت می شود کیفیت صدا هم کاهش می یابد.

تعمیر سمعک درتهران درکلینیک سمعک کیمیا با بهترین کیفیت انجام می شود.

 

علت خرابی سمعک

  • آبخوردگی
  • شکستگی
  • افتادن مکرر سمعک
  • ضربه به سمعک
  • ترشح زیاد گوش
  • رعایت نکردن بهداشت گوش
  • عدم استفاده از پک تنظیف سمعک
  • در معرض اشعه ایکس قرار گرفتن مثل MRI / CTscan
  • قرارگرفتن در نزدیکی مایکروویو، مایکروفر و سولاردام با وجود سمعک روی گوش
  • سشوار گرفتن با وجود سمعک
  • عدم تعویض فیلتر سمعک حدود 3 هفته یکبار
  • عدم استفاده از رطوبت گیر سمعک بخصوص در شمال کشور

 

علت سوت کشیدن سمعک

سوت کشیدن سمعک به چند دلیل اتفاق می افتد. اگر سمعک به هر دلیلی خوب داخل مجرای گوش جا نگیرد، سوت می کشد. در سمعک پشت گوشی، قالب ممکن است کاملا سایز گوش نباشد یا بیمار تغییر وزن زیادی داشته یا قالبگیری اولیه به درستی انجام شده است. در سمعک داخل گوشی هم این احتمالات وجود دارد. و اگر سمعک به درستی داخل کانال گوش قرار نگیرد باعث نشتی صدا و سوت کشیدن سمعک می شود.

از علت های دیگر سوت کشیدن سمعک، تقویت بیش از اندازه صدا می باشد. یعنی قدرت سمعک دیگر پاسخگوی شخص نمی باشد و مجبور است صدا را بیش از اندازه افزایش دهد در نتیجه باعث سوت کشیدن سمعک می گردد. در همچین مواردی توصیه می کنیم حتما سمعک با مدل قوی تر تعویض گردد.

در مواقعی که سمعک در اثر آبخوردگی یا ورود جرم گوش به داخل آن می سوزد، شاهد سوت کشیدن سمعک هستیم و هیچگونه تقویت صدایی هم اعمال نمی شود.

 

چگونه از خرابی سمعک جلوگیری کنیم؟

طبق چندین سال تجربه کار بالینی و تجویز انواع سمعک های مختلف، بیشترین خرابی سمعک مربوط به ورود جرم و رطوبت گوش به داخل سمعک است. اگر نظافت سمعک را به درستی دعایت کنید احتمال خرابی و سوختن سمعک بسیار کاهش می یابد. منظور از نظافت سمعک این است که هر شب با برس مخصوص، محل خروجی صدا را تمیز کنید. اگر سمعک شما فیلتر دارد هر 3 هفته یکبار تعویض کنید. هر 6 ماه یکبار سمعک خود را نزد کلینیک معتبر شنوایی سنجی ببرید تا سرویس شود. اگر گوش شما خیلی جرم ساز است ساکشن گوش انجام دهید.

کلینیک سمعک کیمیا جهت تعمیر انواع سمعک در تهران در خدمت شما عزیزان می باشد.

 

 

علائم خرابی سمعک

  1. کاهش کیفیت صدا
  2. قطعی کامل صدا
  3. تقویت صدا همراه با پارازیت (مثل صدای هوا، برفک و …)
  4. قطع و وصل شدن صدای سمعک
  5. سوت سمعک
  6. زود خالی شدن باتری

علائم ظاهری خرابی سمعک

  1. شکستگی پوسته سمعک
  2. شکستگی و آسیب به قالب سمعک
  3. پاره شدن شلنگ در سمعک پشت گوشی
  4. پارگی و قطعی رسیور در سمعک ریک
  5. خرابی جای فیلتر در سمعک داخل گوشی و ریک
  6. کنده شدن پین سمعک

 

در ادامه به بررسی مهم‌ترین دلایل خرابی سمعک و راه حل هایی جهت رفع آن می پردازیم.

 

 

علت قطعی کامل صدای سمعک

  1. هرگاه متوجه شدین صدای سمعک به طور کامل قطع شده، ابتدا خروجی صدا را بررسی کنید تا کاملا مطمئن شوید که مسیر خروج صدا با جرم و رطوبت گوش مسدود نشده است.
  2. در سمعک پشت گوشی، قالب سمعک را چک کنید که جرم نگرفته باشد و با برس تمیز کنید.
  3. در سمعک داخل گوشی، فیلتر سمعک را چک کنید که کاملا تمیز باشد و در صورت نیاز تعویض کنید.
  4. به یاد داشته باشید تعویض فیلتر باید هر ۳ هفته یکبار انجام شود.
  5. در سمعک ریک اگر با قالب میکرومولد باشد، فیلتر سمعک را چک کنید و اگر با قالب های آماده باشد، روی قالب را تمیز کنید و در صورت نیاز قالب را جدا کنید و فیلتر روی رسیور را هم چک کنید.
  6. اگر از سمعک ریک استفاده می کنید، دقت کنید که رسیور سمعک دچار پارگی و قطعی نشده باشد.
  7. آسیب به قطعات داخلی سمعک که از دید ما پنهان است، مانند: میکروفن و آمپلی فایر سمعک و رسیور سمعک در سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی. این قطعات داخلی اگر در معرض اشعه، میدان مغناطیسی، ضربه، رطوبت زیاد و آب قرار بگیرند، خراب می شوند.

راه حل جهت قطعی صدای سمعک

اگر علت قطعی صدای سمعک، وجود جرم و رطوبت گوش باشد، به این موارد دقت کنید:

  1. حتما هر صبح قبل از استفاده، سمعک و قالب را تمیز کنید. دقت کنید که محل خروجی صدای سمعک را باید کاملا پاک کنید.
  2. حتما در سمعک هایی که فیلتر یا وکس گارد دارند، هر ۳ هفته یکبار تعویض کنید.
  3. اگر مشکل پارگی رسیور در سمعک ریک باشد، در کلینیک برایتان تعویض می شود.
  4. اما اگر مشکل از خرابی قطعات داخلی سمعک باشد، باید سمعک را به لابراتوارهای تخصصی سمعک جهت تعمیر بفرستیم.

 

قطع و وصل شدن صدای سمعک

در این قسمت به رایج ترین علت قطع و وصل شدن صدای سمعک می پردازیم:

  1. وجود جرم و رطوبت روی فیلتر و قالب
  2. عدم اتصال کامل باتری
  3. وجود جرم و رطوبت در محل اتصال باتری
  4. پارگی و آسیب جزیی رسیور در سمعک ریک
  5. اثر میدان مغناطیسی و اشعه روی سمعک
  6. خرابی قطعات داخلی سمعک

 

 

کم شدن و کاهش کیفیت صدای سمعک

  1. توجه داشته باشید که حتما هر ۶ ماه یکبار باید تست شنوایی انجام دهید و سمعک مطابق با نتیجه شنوایی سنجی جدید، تنظیم شود.
  2. گاها بدتر شدن میزان شنوایی باعث می شود از کیفیت صدای سمعک خود راضی نباشید و در این صورت باید نزد ادیولوژیست خود مراجعه کنید تا ابتدا تست شنوایی انجام شود و سپس سمعکتان را مطابق آن تنظیم کند .
  3. از دیگر علت کاهش کیفیت صدای سمعک؛ وجود جرم و رطوبت روی محل خروجی صدای سمعک می باشد که باید هر صبح قبل از استفاده، سمعک را برس تمیز کنید.
  4. دقت داشته باشید از باتری اورجینال سمعک استفاده کنید. از بهترین برند باتری سمعک می توان به برند ریوواک و سیگنیا اشاره کرد.
  5. یکی دیگر از مهم‌ترین عامل کاهش کیفیت صدای سمعک، قدیمی بودن سمعک است. ما توصیه می کنیم هر ۳ تا ۵ سال یکبار سمعک خود را تعویض کنید تا همیشه از کیفیت عالی صدای سمعک لذت ببرید.
  6. وجود آسیب و اختلال در هر یک از قطعات داخلی سمعک باعث کاهش کیفیت صدای سمعک می شود. با مراجعه به مرکز تخصصی سمعک کیمیا از خدمات این مرکز در جهت تعمیر و تنظیم سمعک بهره مند شوید.

 

 

وجود نویز و پارازیت در صدای سمعک

 

  1. از شایعترین علت وجود پارازیت در صدای سمعک، مجاورت و نزدیکی با میدان مغناطیسی و اشعه می باشد.
  2. سشوار ، مایکروفر، سی تی اسکن، MRI ، گیت فرودگاه و دکل های مخابراتی از وسایلی هستند که باعث آسیب به مدار سمعک می شوند و کاربر سمعک در ابتدا به صورت نویز و پارازیت متوجه آن می شود و در ادامه باعث قطعی کامل صدای سمعک می گردد.

 

زود تمام شدن باتری سمعک

  1. دقت داشته باشید که حتما از باتری با برند معتبر استفاده کنید. در حال حاضر بهترین مارک باتری سمعک، باتری ریوواک و باتری سیگنیا می باشد و مسلما استفاده از باتری های متفرقه سمعک باعث تمام شدن زودتر باتری سمعک می شود.
  2. نوع تنظیم صدای سمعک هم روی مصرف باتری موثر است. اگر صدای سمعک بیش از حد بلند باشد، طبیعتا باتری هم زودتر تمام می شود.
  3. اگر از اتصال بلوتوثی سمعک استفاده می کنید و سمعکتان به بلوتوث موبایل و دیگر وسایل صوتی وصل است، توجه داشته باشید که باتری سمعک سریعتر تمام می شود.
  4. در نظر داشته باشید که اگر از سمعک با تکنولوژی قدیمی استفاده کرده اید و به تازگی سمعک جدید برای شما تجویز شده، احتمالا متوجه زودتر تمام شدن باتری سمعک می شوید. به طور کلی با پیشرفت تکنولوژی سمعک، مصرف باتری هم بیشتر می شود.

 

سوت کشیدن سمعک

یکی از رایج ترین علت مراجعه کاربران سمعک به کلینیک ها، همین موضوع سوت کشیدن سمعک است. که در ادامه به چند علت احتمالی می پردازیم.

  1. سمعک های قدیمی به علت نداشتن سیستم فیدبک گیری و تکنولوژی ضعیف در مواجهه با صداهای بلند و ناگهانی سوت می کشیدند. و کاربر سمعک ناچار بود مرتب از طریق ولوم کنترل، صدای سمعک را کم و زیاد کند.
  2. پارگی شلنگ در سمعک های پشت گوشی باعث سوت کشیدن سمعک می شود.
  3. تنظیم نادرست و بیش از حد بلند سمعک هم می تواند باعث سوت سمعک شود.
  4. اگر قالب سمعک یا سمعک داخل گوشی به درستی داخل گوش جای نگیرد، باعث سوت کشیدن سمعک می گردد.

 

راهکارهایی جهت افزایش طول عمر سمعک

  1. هر صبح قبل از استفاده سمعک را با برس تمیز کنید.
  2. از آب خوردن سمعک جلوگیری کنید.
  3. در معرض اشعه و میدان مغناطیسی نباشید.
  4. در معرض مستقیم دکل های مخابراتی نباشید.
  5. سمعک هر 6 ماه یکبار نیاز به تنظیم و سرویس دارد.
  6. خدمات سمعک را در مراکز معتبر و کلینیک های شنوایی سنجی و سمعک انجام دهید.
  7. از باتری های معتبر سمعک استفاده کنید. مانند باتری ریوواک و باتری سیگنیا
  8. هر زمان که از سمعک استفاده نمی کنید، حتما درب باتری را باز کنید.
  9. به ازای هر 2/3 ساعت استفاده از سمعک، از گوشتان خارج کنید و سمعک و کانال گوش را خشک کنید و مجدد سمعک را بگذارید.

 

یک کاربر سمعک چه کارهایی را نباید انجام دهد ؟

در چه محیط هایی نباید از سمعک استفاده کرد؟

  1. وقتی سمعک روی گوشتان است، از سشوار استفاده نکنید.
  2. با وجود سمعک به مایکروفر روشن نزدیک نشوید.
  3. در معرض مستقیم و طولانی مدت دکل های مخابراتی قرار نگیرید.
  4. نظافت سمعک را جدی بگیرید.
  5. با سمعک حمام نروید!!!
  6. از باتری متفرقه استفاده نکنید.
  7. به مراکز غیرمجاز و متفرقه جهت سرویس و خدمات سمعک مراجعه نکنید.

 

 

  • علت خراب شدن سمعک را اینجا مطالعه نمایید.

 

 

معمولا سمعک چند وقت یکبار نیاز به تعمیر دارد؟

  1. طول عمر مفید سمعک معمولا بین 3 تا 5 است و توصیه می کنیم جهت بهره مندی از تکنولوژی سمعک و افزایش کیفیت زندگی، از نسل های جدید سمعک استفاده کنید.
  2. سمعک ها به طور کلی هر 6 ماه یکبار نیاز به تنظیم و سرویس دوره ای دارند.
  3. تعمیر سمعک بستگی به مراقبت و نگه داری شما از سمعک دارد. هر چه در نظافت سمعک کوشاتر باشید، نیاز به تعمیر سمعک هم کمتر است.
  4. به طور کلی بیشترین علت خرابی سمعک از جرم و رطوبت گوش است. در نتیجه حتما هر صبح قبل از استفاده سمعک را تمیز کنید و هر 3 هفته یکبار فیلتر سمعک را تعویض کنید.
  • آموزش نحوه تنظیم سمعک در منزل را اینجا مطالعه نمایید.

 

آیا تعمیرات سمعک با گارانتی انجام می شود ؟

اکثر سمعک ها تا یکسال دارای گارانتی می باشند. اما دقت داشته باشید گارانتی سمعک شامل بد استفاده کردن کاربر نمی باشد. به طورمثال اگر علت خرابی سمعک از جرم گوش باشد و فیلتر سمعک را تعویض نکرده باشید و به قطعات داخلی سمعک آسیب وارد شده باشد، شامل گارانتی نمی شود. یا اگر با سمعک به حمام رفته باشید!!! باز هم شامل گارانتی نمی شود.

تعمیرات سمعک را کجا باید انجام دهیم؟

(مراکز معتبر جهت تعمیر سمعک)

به  طور کلی کلیه ی خدمات سرویس و تنظیم و تعمیر سمعک در مراکز تخصصی شنوایی و سمعک توسط ادیولوژیست انجام می شود. ادیولوژیست شما خدمات سرویس و تنظیم سمعک هر 6 ماه یکبار انجام می دهد و در صورت نیاز به تعمیر، سمعک را به لابراتوار های تخصصی برند مربوطه جهت تعمیر ارسال می کند.

تعمیر سمعک در تهران

مرکز تخصصی سمعک کیمیا یکی از مراکز معتبر خدمات و تعمیر سمعک در تهران می باشد. شما می توانید با مراجعه به هر دو شعب ما از خدمات کلینیک بهره مند شوید. با مراجعه به بخش (ارتباط با ما)، به یکی از آدرس های سمعک کیمیا در شمال و غرب تهران مراجعه نمایید.

چه نکاتی را راجع به باتری سمعک  باید رعایت کنیم؟

  1. از باتری با برند معتبر استفاده کنید.
  2. هر موقع چسب باتری را جدا می کنید به مدت 3/2 دقیقه اجازه دهید در معرض هوا بماند و سپس باتری را در سمعک بگذارید.
  3. محل اتصال باتری در درب سمعک را هر از گاهی تمیز کنید.
  4. هر موقع از سمعک استفاده نمی کنید، درب سمعک را باز کنید.
  5. باتری ها را در محیط خشک نگه داری کنید.
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران
  • نحوه استفاده از سمعک / نکات مهم در نگهداری از سمعک | کیمیا سمعک | مشاوره و خرید سمعک در تهران 11 ماه پیش

    […] راهنمای تعمیر سمعک […]

person-profile پروفایل وبلاگ فروشگاه علاقه مندی ارتباط
ارتباط مستقیم با ما در پیام رسان واتس اپ - WhatsApp
سلام، چه کمکی می توانیم به شما بکنیم؟
یک سوال دارم
مشاوره رایگان و سفارش: ۰۲۱۸۸۶۴۹۸۹۶ - ۰۹۳۵۷۷۷۴۰۱۰